20.2.20

Китайский вирус и Украина: сугубое имхо = часть 2

тільки но прочитав у фб постик френда, котрого дуже поважаю:
«
Sergii Iesipov
Так, сьогодні річниця Небесної Сотні. День, коли найкращі загинули за Цінності.
І за чорною іронією долі - саме в цю річницю, відбуваються інші події, які інакше, як огидними, назвати не можна.
Коли мої співгромадяни, збожеволівши від звериного страху, женуть своїх співвітчизників в чисте поле і не пускають до лікарень і санаторіїв. Це огидно.
Але я вже не ображаюсь на український народ.
Всі образи закінчились після огидного голосування за непотріб. Коли такі ж самі, надрочені олігархічною пропагандою овочі - йшли і голосували за оце.
І тепер не треба шукати винних - винні всі.
Ви розібрали ще недобудований фундамент, розкидали цеглу і погнали будівельників. Ви були впевнені, що все це непотрібно, не важливо, можна без цього. І як саме можна?
А ось так.
Той самий народ, який ще нещодавно об‘єднувався заради допомоги - своїм на фронті, який ніс останнє в лікарні і на волонтерські пункти - сьогодні об‘єднуються, щоб погнати тих своїх нещасних співгромадян, уся провина яких - опинитись не в тому місці не в той час. Ви скажете - це різні народи? А от не впевнений.
Але все це передбачувано.
Із гівна і палок можна побудувати лише гівно і палки.
І від Революції Гідності, до пиздеця огидності - виявляється - не так вже і далеко.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2755410041220341&id=100002541169041
»
відповів в каменті:
пане сергію, імхо в данному випадку як раз валити все на нарід нелогічно - хоча вибори показали його у всій красі
в данному випадку ми маємо ситуацію, коли виникла абсолютно нова загроза, котру визнали у всьому світі, і навіть ведучі країни не знають, що з цим робити - а в нас оте от, що обрав нарід, влаштувало просто ганьбу, як завжди
перед тим, як везти людей, що потенційно є носіями нової легко поширюваної невідомої хвороби, яку навіть діагностувати в нас не вміють, не кажучи вже про інше, тре подивитись, що роблять розвинені країни = а розвинені країни спочатку взяли паузу, подумали, знайшли місця, придатні для ізоляції таких людей, продумали алгоритм поведінки з ними, все підготували і тільки після цього перевезли до себе своїх громадян!!!
як вони їх облаштовують-ізолюють??? на окремих супер-віддалених від помешкань засекречених військових базах: в штатах десь в пустелі, куди ніхто не добереться, та й не пустять, а в австралії, наскільки я чув, взагалі на військовій базі, що розташована на острові, далеко віддаленому від материка, і туди взагалі ніхто, окрім військових, НЕ їздить ніколи!!! тобто, знайшли віддалені, добре захищені місця, де можна цих прибулих насправді ізолювати, реально, так, щоб уникнути розповсюдження зарази, якщо вона буде
я читав у фб матеріал з японії - це дуже високоорганізоване законослухняне суспільство, там теж прийняли заходи безпеки - і там вже пішло вторинне розповсюдження, тобто, захворювання виникає в місцях, де немає взагалі нікого з китаю!!!
а що наші ЗЄлєбобіки влаштували???
вони запропонували привезти таких потенційних носіїв нової інфекції в місця масового скупчення населення, розмістити їх в приміщеннях санаторіїв та звичайних лікарень, поруч з житловими будинками, де немає навіть натяку на якусь ізоляцію, немає нічого, навіть тренованого персоналу, і де стоки йдуть в загальну каналізацію тощо
як би ви запропонували мешканцям сусідніх будинків та цих населених пунктів зреагувати на потенційну загрозу, від котрої поки немає порятунку, котру навіть діагностувати не можуть???
провина наших зубожілих(с) в тім, що вони накоїли на виборах - тут підписуюсь на 146%, ви все чітко зазначили, але стосовно вірусу та отих привезених - як діяти інакше???
сьогодні чув виступ екс-зам-міністра охорони здоров'я івасюка (наша людина, порядний, принциповий, класний хірург-фахівець) - він кваліфіковано зазначив, що на всю україну є лише ОДНЕ місце, де відносно готові були б прийняти таких людей - це якесь відділення київської лікарні мєчнікова, більш таких місць в україні, обладнаних як треба та з навченим персоналом, немає - ви як, з вашої обуреної логіки, запропонуєте розмістити людей тут, в центрі києва? якщо ні - тоді поясніть, чим центр києва та кияни кращі за селян з західної???
ну і кинув там посилання на інший постик – ще одного фб-автора, котрого теж поважаю, та й на додаток він лікар, тобто, добре розуміється на питанні, а не просто емоціями шурує:
«
Дмитро Левінський
Про карантинні заходи, коротко.
Вчора почитав коменти у різних людей. І ось виявилось, що багато начебто притомних людей вважають, що на карантин везуть завідомо здорових людей...
Люди, чи ви подуріли?
Карантин - він на то і є карантин, щоб впевнитись, що підозрювані дійсно здорові.
Ніякий одноразовий експрес-тест не може дати ніякіх гарантій. Бо у цього віруса доволі довгі інкубаційний та продромальний періоди, і в перші дні зараження тести можуть і не виявляти його у крові. А загалом інкубаційний період може сягати трьох тижнів та більше.
На пальцях, інкубаційний період - це той проміжок часу, якій потрібен віріону, щоб достатньо перенавантажити імунну систему жертви та розмножитись до такої кількості, що імунна система врешті-решт не витримує.
А тепер стосовно самих карантинних заходів.
При підозрі на подібні захворювання, підозрюваних, що прибувають з епіцентру, в ніякому разі не можна розміщувати у великих містах, або поблизу великих міст.
Не можна розміщувати їх у закладах охорони здоров'я спільного користування.
Заклад, що призначається як карантинний центр, має бути закритого типу, тобто без допуску сторонніх осіб.
Окрім цього, заходи безпеки мають бути ще жорсткішими - усі працівники таких закладів також стають підозрюваними і також стають на карантин. Тобто на весь час карантинного періоду - не мають права покидати заклад. Або мають, але тоді все має бути "як у кіно" - постійне носіння проти-чумних костюмів та повна санітарна обробка на виході з карантинної зони. Ви вірите, що в нас можна організувати подібне за межами спеціалізованих закладів? Я, як лікар - не дуже вірю. Тобто лишається тільки повний карантин.
Безглуздим є попереднє рішення влади про перетворення на карантинний заклад однієї з ЦРБ у Львівській області по декільком причинам.
Перше - занадто великий райцентр.
Друге - занадто близько до Львову.
Третє - це тимчасове усунення частини персоналу від роботи.
Четверте - це залишення мешканців населенного пункту без лікарні.
П'яте - практична неможливість витримати усі протиепідемічні міри в даних умовах.
Ідеальним було б розгортання польового шпиталю, десь у малонаселеному районі, як змога далі від столиці та обласних центрів. Краще десь на Прикарпатті, але на крайній випадок - на житомирському або чернігівському поліссі, або на степах Херсонщини.
Але, оскільки це неможливо, як виявилось, кращим вибором є створення карантинного закладу або закладів на базі пансіонатів або санаторіїв, які вже по замовчанню розташовані у малонаселених регіонах, а в силу сезонності - майже порожні або напівпорожні.
Але... Але ж наша влада проєбланила цілий місяць зі створення відповідних умов та евакуацією. І я здогадуюсь чому. Дєнєг нєт, но ви дєржитєсь©
Патологічна жадібність та неспроможність до стратегічного планування (зі слів самого припіздента). Ось вони і йдуть самим дешевим шляхом - переобладнання ЦРБ.
Це ж у рази дешевше. Дармових державних медпрацівників нагнути легше, ніж працівників санаторію. І не треба додаткових грошей, щоб відправити їх в позапланову відпустку зі збереженням зарплатні. І яке-ніяке обладнання вже є.
Так і живемо.
https://www.facebook.com/levinsky.dmytro/posts/831488807351546
»
20.02.2020

Комментариев нет:

Отправить комментарий

КОММЕНТАРИИ ПОЯВЛЯЮТСЯ ПОСЛЕ МОДЕРАЦИИ!!!